Tájékoztató fórumot tartott a DRV a keszthelyi szennyvíztelep uniós fejlesztéséről

A „Keszthelyi szennyvíztelep kapacitásbővítése és a kapcsolódó iszapkezelő létesítmények építése” elnevezésű projekt építési munkáinak megkezdését követően tájékoztató fórumot tartott Keszthelyen a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A tervezői és a kivitelezői beszámolók megerősítették, hogy a munkálatok az előzetes terveknek megfelelően haladnak.

 

Mint ismeretes 2015 márciusáig közel 1,8 milliárd forintos Európai Uniós és hazai költségvetési forrásokból származó támogatással megvalósuló fejlesztés célja a határértéken működő keszthelyi szennyvíztelep technológiai korszerűsítése, üzemeltetési folyamatainak hatékonyabbá tétele. Korszerű, európai uniós követelményeket kielégítő, környezetbarát és fenntartható szennyvíziszap kezelés kiépítése, valamint a településen élők és a térség vízgyűjtő területeinek védelme, a befogadó Zala-folyó és a Balaton, mint élővíz vízminőségének megóvása és javítása.  

 A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nevében eljáró Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a Keszthely A - SZ Konzorciumot bízta meg a kivitelezési munkálatok elvégzésével.

 

A DRV Zrt. és a Keszthely A-SZ Konzorcium a kivitelezés idején kiemelten fontosnak a tartja a térség lakosságának tájékoztatását a folyamatban lévő és a várható munkákról a projekt hatásairól. Ennek érdekében a projektgazda hivatalos honlapot indít és a megvalósítás alatt további tájékoztató rendezvényeket tervez a projektgazda.

 

Az eseményen elhangzott, hogy a projekt megvalósulásának eredményeként  egy EU követelményeknek megfelelő szennyvíztisztító telep szolgálhatja a térség lakosságát. Az új, korszerű rendszer hozzájárul a környezetbarát szennyvízkezelési feltételek működtetéséhez. A fejlesztésnek köszönhetően gazdaságosabbá válik a szennyvíztisztító telep üzemeltetése, ami a későbbiekben a háztartásokban is érezteti hatását.

 

KH

 

 
VISSZA
2014 © Minden jog fenntartva